ledningsjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ledningsjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Verksamhetsutvecklare med fokus på verksamhetsplanering VA SYD

Företag VA SYD
Ort
Utgår

2023-03-19

Ansök nu

Verksamhetsutvecklare med fokus på verksamhetsplanering VA SYD

Vill du jobba med verksamhetsutveckling i en modern och målinriktad organisation med tydligt utvecklingsfokus? Nu söker vi dig som är proffs på verksamhetsplanering och verksamhetsutveckling och som har förmågan att skapa tydlighet och engagemang kring verksamhetens uppdrag, mål och arbetssätt.

Det här handlar jobbet om

VA SYD befinner sig just nu i ett spännande utvecklings- och förändringsarbete med att vässa sin styrmodell för att bli ett VA SYD i framkant. Det innebär ett utmanande och fantastiskt roligt jobb för dig som drivs av att utveckla och skapa effektiva och tydliga arbetssätt och som vet hur man engagerar och får med sig andra för att nå resultat. 

Dina arbetsuppgifter blir att: 

  • ansvara för att utveckla VA SYDs verksamhetsplaneringsprocess och integrera denna med budgetprocessen och andra centrala planeringsprocesser

  • stödja ledningsgrupp och verksamhet i planerings- och utvecklingsarbete

  • driva utvecklingen inom ditt ansvarsområde och omsätter verksamhetens behov till lösningar eller förbättringar, i nära samverkan med dina kolleger, både strategiskt och operativt

  • ha en viktig roll i framarbetande och vidareutvecklingen av styrdokument i VA SYDs styrmodell

  • arbeta med omvärldsbevakning, nätverkande och samverkan, inom och utanför den egna organisationen

  • ta fram underlag, leda workshops, hålla i utbildningar och ge övrigt stöd till förbundsledning och verksamhet 

Tjänsten är placerad på Kanslienheten på den nybildade Staben som är placerad direkt under förbundsdirektören. Staben är under uppbyggnad och ska ge förbundsledning och verksamhet ett verksamhetsnära, kvalificerat, professionellt stöd som bidrar till kärnverksamhetens mål, resultat och effektivitet och hjälper VA SYD att klara vårt viktiga uppdrag och nå våra mål. Det innebär att uppdraget kommer att utvecklas och kan komma att förändras utifrån verksamhetens behov. 

Vi erbjuder

Du kommer till en arbetsplats med god gemenskap och stolthet över våra mål och samhällsviktiga uppdrag där du ges mycket eget ansvar och möjlighet att påverka både arbetet och din egen kompetensutveckling. Vi värnar om våra medarbetare och satsar på delaktighet och utveckling samt balans mellan arbete och fritid och erbjuder bland annat friskvårdstid, friskvårdsbidrag och möjlighet till semesterdagsväxling. Vi arbetar aktivt för att VA SYD ska upplevas som en mycket bra arbetsplats av våra medarbetare. 

Vem är du?

Vi i söker dig som vill arbeta i en organisation med en tydlig miljöidentitet och leder i enlighet med våra kärnvärden kvalitet, engagemang och lyhördhet. Rollen kräver att du är analytisk, självgående och att du kan strukturera och planera ditt arbete utifrån ett helhetstänk. Du engagerar och motiverar andra i ditt arbete med att skapa utveckling och förändring. I din roll som verksamhetsutvecklare kommer du att ha många kontakter, vilket ställer krav på god förmåga att kommunicera och skapa förtroendefulla relationer i samarbete med kollegor med olika kompetenser och erfarenheter.

Dina erfarenheter

Vi söker dig som har: 

  • en avslutad samhällsinriktad högskoleutbildning

  • flerårig erfarenhet av att arbeta med verksamhetsutveckling, verksamhetsplanering samt förändringsledning

  • vana vid att designa processer och workshops som leder fram till uppsatt mål och önskat resultat

  • god erfarenhet av att driva verksamhetsutvecklingsprocesser i offentlig verksamhet

Vill du vara med och driva på miljösmarta lösningar i samhällsbygget? Välkommen med din ansökan!

Vilka är VA SYD?

VA SYD är en av Sveriges största VA- och avfallsorganisationer som storsatsar på hållbar avloppsrening och driver på miljösmarta lösningar i samhällsbygget. Inom branschen ska vi vara en av Europas modernaste och mest effektiva organisationer. Vår verksamhet är igång 24/7, har en halv miljon kunder och omsätter en miljard per år. Vi renar, kvalitetssäkrar och levererar dricksvatten och tar hand om det som spolas ner i våra avlopp för att vårda hav och vattendrag. Vi hanterar skyfall genom att skapa kreativa lösningar för vattnets väg och samlar in avfall för återvinning och återbruk. Vi motiverar och inspirerar våra kunder till att göra smarta miljöval. 

Övrig information

På VA SYD arbetar vi med en kompetensbaserad rekryteringsprocess. Det innebär att alla sökande bedöms utifrån samma kriterier och prioriterade kompetenser. Våra intervjuer fokuserar på de kompetenser som är viktiga för rollen, vilka inkluderar yrkesmässig erfarenhet, kunskap och beteenden. Vi har tagit bort det personliga brevet från vår process och ber dig istället att kortfattat motivera varför du söker jobbet och besvara några urvalsfrågor som utgår från kraven i rollen. På så sätt sparar vi både din och vår tid genom att det blir tydligt för dig vad du ska fokusera på, och vi kan matcha rätt kandidat för rollen och göra ett effektivt och rättvist urval.  

VA SYD bedriver samhällsviktig verksamhet och ställer därför höga krav på säkerhets- och sekretessmedvetande hos våra medarbetare. En del av våra tjänster är säkerhetsklassade, det innebär att du som sökande eventuellt behöver gå igenom en säkerhetsprövning innan anställning. Vissa av våra anställningar kan även innebära en krigsplacering.

På VA SYD arbetar vi med samverkan för ökad dialog och ett långsiktigt hållbart arbetsliv. Våra fackliga organisationers (Kommunal, Vision, Ledarna och SACO-förbunden) representanter når du via vår kundservice på 040-635 10 00. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos VA SYD samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post.

Dela detta jobb

Verksamhetsutvecklare med fokus på verksamhetsplanering VA SYD

VA SYD