ledningsjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ledningsjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logga

Verksamhetschef regional samverkan till Storsthlm

Företag STORSTHLM
Ort
Utgår

2023-04-05

Ansök nu

Verksamhetschef regional samverkan till Storsthlm

Storsthlm är ett förbund som ägs och styrs av de 26 kommunerna i Stockholms län. Hit kommer ledande politiker och tjänstepersoner från länets 26 kommuner för att utbyta erfarenheter och samarbeta kring sådant som görs bättre tillsammans. Vårt uppdrag är att främja samverkan och utveckling så att kommunerna bättre kan nå sina mål om välfärd och service för medborgarna. Vi underlättar kommunernas samarbete genom att fånga in det regionala perspektivet på kommunala frågor och leda samverkan för att hitta vägar framåt. Det kan t.ex. handla om mellankommunala frågor såsom en gemensam gymnasieregion eller återvinningscentraler, överenskommelser mellan kommunerna och Region Stockholm eller samarbeten med olika myndigheter. För det är när rätt frågor, aktörer och verksamheter kopplas ihop som vi kan skapa något riktigt bra tillsammans. Läs mer på www.storsthlm.se

Är du en stadig ledare med erfarenhet av kommunal verksamhet och har lett kvalificerade medarbetare med hög grad av självständighet? Har du en tydlig samarbetsinriktning i ditt arbete? Vill du vara med och driva samverkan mellan kommunerna i Stockholms län? Då passar du kanske som vår nya verksamhetschef!

Verksamheten och rollen

Storsthlms uppdrag är att främja samverkan och utveckling så att de 26 kommunerna i Stockholms län bättre kan nå sina mål om välfärd och service för medborgarna. Vi fångar in det regionala perspektivet på kommunala frågor och leder samverkan för att hitta vägar framåt. På vårt kansli i centrala Stockholm arbetar ett 50-tal personer organiserade i fyra enheter; regional samverkan, gemensam gymnasieregion och Gymnasieantagningen, kommunikation och processtöd samt ekonomi.

Våra processledare arbetar med politiskt prioriterade och specificerade uppdrag i syfte att utveckla den regionala samverkan. De företräder Storsthlm genom att skapa och utveckla relationer och nätverk med tjänstemän och förtroendevalda från länets kommuner, och med regionala och nationella aktörer. De samarbetar i team och bidrar med sina olika kompetenser och de arbetar nära våra kommunikatörer och uppdragssekreterare.

Som verksamhetschef för Regional samverkan ansvarar du för de fyra prioriterade områdena i Storsthlms strategiska inriktning; God och nära vård och omsorg, Infrastruktur, Digitalisering samt Gemensam gymnasieregion. Du leder och har personalansvar för ca 20 medarbetare, varav huvuddelen är processledare verksamma inom enhetens olika ansvarsområden. I rollen ingår även att företräda Storsthlm i olika sammanhang både gentemot förbundets medlemmar och externa aktörer.

Du ingår i Storsthlms ledningsgrupp tillsammans med de andra enhetscheferna och förbundsdirektören.

Vem är du?

Vi söker dig som har mångårig chefserfarenhet med budget- och personalansvar och gedigen erfarenhet av kommunal verksamhet. Du har erfarenhet av att leda kvalificerade medarbetare inom process-/projektledning, utredning, konsultverksamhet eller liknande, vilket gör att du har erfarenhet av att verka i professionellt komplexa miljöer.
Utöver relevant högskoleutbildning kräver tjänsten också mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska.

Det är meriterande om du har:

  • varit chef i kommun – gärna med erfarenhet från flera olika förvaltningar

  • erfarenhet av verksamhet i kommun- eller kommunalförbund

  • fördjupad erfarenhet inom ett eller flera av enhetens verksamhetsområden

  • ledarskapsutbildning

Du är en trygg, tydlig och kommunikativ ledare. Med ett coachande ledarskap möjliggör du utveckling genom att ge mandat och handlingsutrymme för att skapa den kultur som behövs för att vi tillsammans ska kunna genomföra våra uppdrag. Du har mycket god förmåga till samverkan, såväl inom och som utanför den egna organisationen. Rollen kräver också ett strategiskt perspektiv och god analytisk förmåga.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Vi erbjuder

Vi strävar efter att vara prestigelösa och arbeta teamorienterat – och vi har roligt ihop när vi tar oss an dessa komplexa uppdrag och försöker skapa samverkan i länet. Vi är en arbetsplats med korta beslutsvägar och där vi lär oss när vi arbetar och tar nya vägar då vi behöver. Vi erbjuder en ledarroll där du kan göra skillnad i samhällsviktig verksamhet,

Information och kontakt

Tjänsten är en tillsvidare heltidsanställning.

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Gabriella Hedlund på Chefspoolen, som hjälper oss med denna rekrytering, på tel 070-995 58 88. Har du frågor om tjänsten går det även bra att kontakta förbundsdirektör Johan von Sydow på tel 08-615 94 06.

Ansökan

Välkommen med din ansökan snarast, dock senast 5 april.

Arbetspsykologiska tester kommer att ingå som en del av rekryteringsprocessen.

Du ansöker med CV och personligt brev via "ansök nu". 

 

Dela detta jobb

logga
Verksamhetschef regional samverkan till Storsthlm

STORSTHLM