ledningsjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ledningsjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
Logga

Förvaltningschef Omsorgsförvaltningen - Värnamo

Företag Värnamo Kommun
Ort
Utgår

2023-10-01

Ansök nu

Förvaltningschef Omsorgsförvaltningen - Värnamo

Värnamo kommun ligger mitt i Småland, där E4 möter väg 27, i en tillväxtregion med Gnosjöanda och hög sysselsättning. Som medarbetare hos oss arbetar du med människan i fokus och skapar en värdefull arbetsdag, som ger värde för såväl dig som för medborgarna

För mer information se Jobba hos oss - Värnamo kommun (varnamo.se)

Värnamo kommun söker förvaltningschef till Omsorgsförvaltningen

ARBETSUPPGIFTER
Som förvaltningschef är du ytterst ansvarig inför omsorgsnämnden och för verksamhetens genomförande, utveckling, ekonomi och arbetsgivaransvar. Du ansvarar för hållbar och kreativ miljö för dina medarbetare. 

Som förvaltningschef har du ett övergripande personal-, budget- och verksamhetsansvar för en organisation på ca 900 medarbetare. I omsorgsnämnden ingår äldreomsorg, funktionshinderomsorg inkl. socialpsykiatrin samt kommunal hälso- och sjukvård.

Du leder verksamheten genom förvaltningens ledningsgrupp, som består av tre verksamhetschefer, administrativ chef och chef kvalitet och utveckling. Du ansvarar för att process och målstyrning uppfylls i enlighet med kommunens övergripande mål och värdegrund.

Du rapporterar till din politiska nämnd - omsorgsnämnden - och som tjänsteman är du direkt underställd Värnamo kommuns kommundirektör. Du ingår i kommunens ledningsgrupp tillsammans med övriga förvaltningschefer och arbetar där med kommunövergripande frågor.

Du kommer att samarbeta och bygga nätverk med övriga förvaltningar och andra aktörer. I detta sammanhang förväntas du vara med och driva utvecklingsarbetet. I dina arbetsuppgifter kommer du att arbeta övergripande och utåtriktat med information och dialog. Samtidigt kommer du att vara en närvarande ledare på förvaltningen som leder medarbetarna med ett motiverande och tillitsbaserat ledarskap och driver förvaltningens utveckling.

Du har en utvecklad förmåga att arbeta både autonomt och i grupp. En central del av uppdraget är att arbeta med organisations- och verksamhetsutveckling.

KVALIFIKATIONER
Du som söker har erfarenhet av vård och omsorgsverksamhet och en högskoleutbildning eller motsvarande utbildning och erfarenhet som av arbetsgivaren bedöms som likvärdig.

Du har flera års erfarenhet av att arbeta som chef och vana av att leda chefer. Vidare krävs erfarenhet av att driva förändringsarbete samt förmåga att bygga och vårda tillitsfulla relationer till medarbetare, samarbetspartners och kunder. Det är meriterande med vana från omsorgsförvaltning eller annan stödjande verksamhet.

Du har erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation, gärna inom kommun och du har kunskap om det kommunala uppdraget och den politiska processen.

Vi söker dig som är trygg och tydlig i ditt ledarskap och har en god samarbetsförmåga. Du arbetar strukturerat och strategiskt mot angivna mål och kvalitativa resultat.

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper som präglas av tydlighet, visioner och strategiskt tänkande samt att du kan skapa goda relationer och ett gott samarbetsklimat. Du är engagerad, lyhörd, analytisk och empatisk. Att leda förvaltningen strukturerat och motivera till förändringsarbete är överordnat sakkunskap inom varje område. Att du är nyfiken, inspirerande och kan entusiasmera medarbetarna är viktigt.

ANSTÄLLNINGENS OMFATTNING
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse

ANSÖKAN
Välkommen med din ansökan senast 2023-10-01 , inklusive CV och personligt brev på svenska.

KONTAKT
I denna rekrytering samarbetar vi med Chefspoolen i Sverige AB. För ytterligare information om tjänsten eller rekryteringsprocessen, är du välkommen att kontakta Chefspoolens rekryteringsspecialist Anders Langhard anders.langhard@chefspoolen.se, 0704-027740

ÖVRIGT

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och förutsätter en godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll innan anställning. Svenskt medborgarskap krävs.

Dela detta jobb

Logga
Förvaltningschef Omsorgsförvaltningen - Värnamo

Värnamo Kommun