ledningsjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ledningsjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logga

Förbundsdirektör/räddningschef för Nerikes Brandkår

Företag AxÖ Consulting
Ort
Kategorier
Utgår

2023-12-13

Ansök nu

Förbundsdirektör/räddningschef för Nerikes Brandkår

Nerikes Brandkår – ”Tillsammans skapar vi trygghet”

Engageras du av samhällsfrågor och räddningsverksamhet? Vill du vara ansiktet utåt för Nerikes Brandkår i mötet med media, allmänhet och näringsliv? Då kan vi ha rätt utmaning för dig.

Efter 30 år i tjänst avslutar nuvarande förbundsdirektör, Per-Ove Staberyd, sitt uppdrag för pensionsavgång. Med ett ledarskap som präglats av förtroende, framsynthet och en stark vilja till utveckling lämnar han över ett uppdrag ”där du har möjlighet att göra skillnad och arbeta med kunniga och engagerade kollegor i en omvärld med höga krav på verksamheten”.

Varmt välkommen med din intresseanmälan!

Arbetsbeskrivning

Som förbundsdirektör/räddningschef för Nerikes Brandkår ansvarar du för styrning, utveckling och ledning av förbundet. Uppdraget innefattar många kontaktytor internt och externt och du ägnar stort fokus på det övergripande perspektivet.

Som ledande tjänsteperson i det kommunala förbundet ansvarar du bland annat för att:

  • Verkställa direktionens beslut.
  • Leda kunniga och ansvarstagande chefer och medarbetare som varje dag arbetar för medborgarnas säkerhet.
  • Driva och inspirera till utveckling av verksamheten, för att möta framtida krav och förväntningar på en modern räddningstjänst.
  • Bidra till en pågående och god dialog mellan politik och ledning i direktionen och medlemskommunerna och övrig samverkan och samarbeten.

Som räddningschef är du chef för Nerikes Brandkårs avdelningschefer. Tillsammans bildar ni Nerikes Brandkårs ledningsgrupp; två ställföreträdande räddningschefer och ekonomichef. Du är också chef för avdelningschef/driftchef för Ledningsorganisation Räddningsregion Bergslagen (RRB).

Du rapporterar till kommunförbundets ordförande.

Vem söker vi?

Vi ser att du som söker är en ansvarsfull, tillgänglig och tydlig ledare som bidrar till en öppen och respektfull kommunikation, såväl internt som externt. Du vet var beslut fattas och du bygger vidare på det nära och förtroendefulla samarbete som finns i direktionen och den politiska ledningen.

Utöver detta kommer du från sammanhang där du har varit drivande och haft ett långsiktigt perspektiv i ditt uppdrag. Du jobbar uthålligt, förstår ekonomiska konsekvenser och gör det möjligt för chefer och medarbetare att följa de riktlinjer som verksamheten lyder under. Din kunskap och erfarenhet av ledande position inom räddningstjänst i Sverige gör dig trygg, nyfiken, handlingskraftig och beslutsam.

Kvalifikationer

För att lyckas med uppdraget har du ett starkt intresse för samhällsfrågor och räddningsverksamhet i kommuner med olika förutsättningar. Vi ser också att du har:

  • Akademisk utbildning som brandingenjör och påbyggnadsutbildning RUB.
  • Flera års erfarenhet av att leda andra chefer och att framgångsrikt driva och utveckla en komplex organisation.
  • Erfarenhet av att verka i högre ledningsfunktion inom operativ räddningstjänst.
  • Erfarenhet av förändrings- och förbättringsarbete i en politiskt styrd organisation.
  • God kännedom om de lagar som påverkar verksamheten; LSO (lag och förordning om skydd och olyckor), LBE (lag och förordning om brandfarliga och explosiva varor), lagen om extra ordinära händelser, MBL och AML.

Vidare kan du hantera utmaningar och du skapar förståelse för de prioriteringar som du och dina medarbetare ställs inför i en räddningsverksamhet med förändringar och höga krav.

Om Nerikes Brandkår

Nerikes Brandkår är ett kommunalförbund med Askersund, Hallsberg, Kumla, Laxå, Lekeberg, Lindesberg, Ljusnarsberg, Nora och Örebro som medlemskommuner. Kommunalförbundet startade 1998 och ska, på uppdrag av medlemskommunerna, leda och ansvara för räddningstjänst och förebyggande brandskydd, dygnet runt och inom hela insatsområdet. Förbundet leds av en politiskt tillsatt direktion med representation från de nio kommunerna.

Inom Nerikes Brandkårs insatsområde finns 28 brandstationer. Här arbetar 495 personer, varav 135 av dessa är heltidsanställda.

På de två heltidsstationerna Örebro och Byrsta arbetar cirka 100 brandmän och befäl. I Örebro finns också dagtidspersonal med uppdraget: olycksförebyggande arbete, teknik, utbildning, övning, operativ planering, HR samt administration.

Information och intresseanmälan

Är du rätt person för uppdraget? Då ser vi gärna att du skickar in din intresseanmälan till oss senast 13 december. All administration i denna rekryteringsprocess kommer att hanteras av AxÖ Consulting. För mer information kontakta rekryteringskonsult Mia Haglund på mia.haglund@axoconsulting.se alt. 072-396 05 82. Blir du nyfiken och vill veta mer om rollen som förbundsdirektör/räddningschef, ladda ned och läs hela rollbeskrivningen här.

Tjänsten innebär säkerhetsklassning, vilket kräver svenskt medborgarskap. Säkerhetsklassningen ska säkerställa att samverkan och planering kan ske internt och med andra myndigheter i frågor som rör totalförsvaret.

Med anställning följer krav på krigsplacering inom organisationen. Det innebär att du kallas att tjänstgöra i händelse av höjd beredskap eller krig vid Nerikes Brandkår/Räddningsregion Bergslagen.

Dela detta jobb

logga
Förbundsdirektör/räddningschef för Nerikes Brandkår

AxÖ Consulting