ledningsjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ledningsjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logga

HR-chef till Pensionsmyndigheten

Ort
Utgår

2023-12-04

Ansök nu

HR-chef till Pensionsmyndigheten

Pensionsmyndigheten ansvarar för den allmänna pensionen och informerar om hela pensionen. Varje år betalar vi ut cirka 415 miljarder kronor till 2,3 miljoner pensionärer, genomför cirka 911 000 fondbyten och skickar ut 8 miljoner orange kuvert. Vi har ca 25 miljoner digitala kundkontakter per år. Vi är cirka 1700 medarbetare på åtta orter, från Luleå i norr till Halmstad i söder.

Vi gör pensioner enklare!

Vill du arbeta i en myndighet med ett samhällsuppdrag som berör många medborgare och där HR är i fokus? Då kan detta vara tjänsten för dig!

På avdelningen för myndighetsstyrning och stöd har vi samlat majoriteten av alla möjliggörande funktioner för myndigheten för att möta verksamhetens behov och fördela våra gemensamma resurser på bästa sätt. Vi är cirka 90 medarbetare med en bred portfölj – här hittar du styrning, uppföljning, ekonomi, HR, koordinering av internationella frågor och externa samarbetspartnerns, säkerhet inklusive informationssäkerhet, hantering och diarieföring av allmänna handlingar och dokumenthantering, inköp och lokalförsörjning. Här finns även myndighetens riskfunktion, kvalitetsfunktion samt dataskyddsfunktion. Till detta har avdelningen i uppdrag att stödja Pensionsmyndighetens ledning inkluderat samordning med vårt departement som är Socialdepartementet.

HR-enheten utgör en av sex enheter inom avdelningen och som HR-chef ingår du i avdelningens ledningsgrupp och rapporterar till avdelningschefen. HR-enhetens huvuduppgift är att skapa goda förutsättningar för att Pensionsmyndigheten har engagerade och professionella medarbetare med rätt kompetens för att lösa myndighetens uppgifter. HR utgör ett viktigt stöd till alla chefer i organisationen i strategiska och operativa arbetsgivarfrågor inom kompetensförsörjning, ledar- och medarbetarskap, förändringsledning, arbetsmiljö, lönebildning, arbetsrätt och kompetensutveckling. HR-enheten består av en HR-chef och cirka 20 medarbetare fördelade på två grupper; verksamhetsnära HR och kompetensakademin. Myndigheten genomgår en agil transformation och det gäller även HR-området. HR-chefen är ytterst ansvarig för att leverera rätt värde till verksamheten utifrån både ett leverans-, förvaltnings- och utvecklingsperspektiv. Vi söker nu en HR-chef som ska leda myndighetens HR-arbete.

Arbetsuppgifter
Arbetet handlar om att vara ett kvalificerat ledningsstöd som bidrar till att myndigheten är en attraktiv arbetsgivare. Du kommer jobba nära organisationens chefer då vi gemensamt bidrar till helheten och jobbar tillsammans för att lösa våra uppdrag. Som HR-chef är du strategiskt och övergripande ansvarig för alla HR-processer och förväntas omsätta strategiska ledningsfrågor till konkreta leveranser och verksamhetsnytta. Du leder, planerar, följer upp och utvecklar enhetens verksamhetsområden samt verkar för hållbara arbetssätt och en god samverkan med arbetstagarorganisationerna. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter omfattar:

 • Bidra till helheten genom att samverka med hela organisationen och vara aktiv i avdelningens ledningsgrupp.

 • Ansvar för den egna verksamhetens mål och resultat.

 • Ansvar för ledning och styrning av verksamheten samt övergripande budget- och personalansvar.

 • Leda HR-enheten genom att skapa förutsättningar för enhetens medarbetare att ta ansvar, möjliggöra förändring och driva utveckling.

 • Utveckla HR-verksamheten och leda förändringsarbete.

 • Ha god omvärldsorientering och förstå hur omvärlden påverkar Pensionsmyndighetens verksamhet och agera utifrån det. 

Utbildning och erfarenhet
Vi söker dig som är en professionell ledare med erfarenhet av en roll som chef inom HR. Du ska därför ha:

 • Akademisk examen inom beteendevetenskap eller annan inriktning som vi bedömer likvärdig.

 • Gedigen erfarenhet av att leda och driva HR-arbete på såväl strategisk som operativ nivå samt erfarenhet att utveckla HR-områdets olika delar.

 • Erfarenhet från chefsbefattning i statlig myndighet och förståelse för hur en myndighet fungerar avseende ledning, styrning och uppföljning.

 • Erfarenhet av ledningsgruppsarbete.

 • Erfarenhet av arbete med verksamhetsutveckling och förändringsarbete.

Det är meriterande om du har:

 • Goda kunskaper i arbetsrätt och erfarenhet av förhandlingsarbete.

 • Erfarenhet av agila arbetssätt.

Egenskaper 
Som person är du strukturerad, analytisk, utvecklingsinriktad och bra på att bygga relationer. Du ser helheten i strategiska frågor samt har förmågan att omsätta mål till leverans, resultat och verksamhetsnytta på kort och lång sikt. Då arbetet innebär breda kontaktytor såväl inom myndigheten som med externa samarbetspartners är en kommunikativ, pedagogisk och social förmåga en mycket viktig förutsättning. Du är trygg i din roll, har integritet och god samarbetsförmåga. Till detta har du mycket god förmåga och intresse av att uttrycka dig i tal och skrift. Du är van vid att utveckla både människor och verksamhet genom ett ledarskap som skapar engagemang hos dina medarbetare. 

I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper och lämplighet för befattningen.

Vi erbjuder 
Ett myndighetsuppdrag som är viktigt på riktigt! En arbetsplats där vi värnar om att våra medarbetare ska ha en god balans mellan arbete och fritid. Vi tillämpar hybridarbetssätt med möjlighet till distansarbete och på kontoret utifrån en överenskommelse med arbetsgivaren. Som statligt anställd har du även goda anställningsvillkor och ett förmånspaket med friskvård, flexibel arbetstid, lediga klämdagar samt goda semester- och pensionsvillkor.

Övrigt 
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med provanställning om 6 månader med placeringsort Stockholm. Tillträde enligt överenskommelse.

Vi kommer påbörja urvalsarbetet efter sista ansökningsdagen. Vi jobbar kompetensbaserat genom hela processen, vilket betyder att det ingår arbetspsykologiska tester, kompetensbaserade intervjuer och referenstagning.

I denna rekryteringsprocess behöver du inte bifoga personligt brev, däremot vill vi att du besvarar de frågor som du får ta del av när du skickar in din ansökan och som ligger till grund för det första urvalet.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

#VårtJobbBerörAlla

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till annonskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

Dela detta jobb

logga
HR-chef till Pensionsmyndigheten

Pensionsmyndigheten