ledningsjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ledningsjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Trygga chefer som uppmärksammar individer står högt i kurs

En undersökning från Novare kompetens visar att tydlighet, att vara trygg i sig själv och att vara inspirerande är de tre chefsegenskaper som gör att medarbetare känner sig motiverade att utvecklas.

Andra egenskaper som rankas högt på listan är lyssnande, coachande och målmedvetenhet. Däremot anser medarbetare att egenskaper som auktoritet, att vara specialist på sitt område och att chefen har hunnit samla på sig mycket erfarenhet är mindre viktiga.

Medarbetarna som deltog i undersökningen ansåg att chefer som har förmågan att bortse från generationsskillnader och istället ser till varje individs unika kompetens och förmågor står högt i kurs. Undersökningen visar också att en organisation som sätter ledarskapet i första rummet genererar trygga chefer, vilket står högt i kurs bland medarbetarna.  Trygga chefer vågar ha en transparent kommunikation och involverar medarbetarna i olika beslut. De som uppfattar att ledarskapet är lågt prioriterat eller inte prioriterat alls i sin organisation ger exempel på dåligt motiverade medarbetare, talanger som hoppar av, oklarheter vem som bestämmer och dålig laganda.

Fem faktorer som i första hand förknippas med en framgångsrik karriär:

 

1 .  Löpande utveckling

2 .  En känsla av meningsfullhet på jobbet

3 .  Att ha kul på jobbet

4 .  Möjlighet till personlig utveckling

5 .  Möjlighet att tjäna pengar