ledningsjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ledningsjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Svenskar är bäst på ledarskap

Sverige har klättrat från tionde till förstaplats i ledarskap. Det visar en undersökning gjord av IMD World Competitiveness Center som jämför 59 länder i olika företagsrelaterade kategorier.

I kategorin Business Efficiency analyseras förhållandet mellan intäkter och utgifter hos företag. Där har Sverige avancerat från en femteplats till en tredjeplats. Det finns många underkategorier i undersökningen och i kategorin ledarskap har Sverige klättrat upp i ledning.

Handelshögskolan IMD i Schweiz har för 25:e året i rad utfört denna undersökning.  Undersökningen visar att Sveriges företag använder sina resurser mest effektivt för att nå ett satt mål.

”Det finns många faktorer som bidrar till det. Vi är ett ganska öppet land. Det finns inte så mycket regleringar i Sverige och vi är konkurrensutsatta. Fram till nu har även utbildningsväsendet varit bra.” – Mauro Gozzo, chefsekonom på Exportrådet.

Dock går det inte bra för Sverige i alla kategorier. I kategorin produktivitet och effektivitet har vi halkat ner till en sjundeplats från vår tidigare fjärdeplats.