ledningsjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ledningsjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Svenska chefslöner har kartlagts

39500 kronor. Så hög är den svenska snittchefens lön, enligt en kartläggning från organisationen Ledarna.  Drygt 71 000 svenska chefer deltog i undersökningen.

Chefslönerna är högst i Stockholm, där snittlönen ligger på 45 000 kronor. Det kan jämföras med Gotland, som ligger i botten av löneligan. Där är snittlönen 38500 kronor. Ledarna anser att chefslönerna generellt sett är för låga, vilket kan leda till problem när nästa chefsgeneration ska rekryteras. En dryg femtedel av cheferna, 24 procent, bytte jobb under förra året.  16 procent valde att axla ett nytt chefsjobb hos sin befintliga arbetsgivare.

Ledarnas kartläggning visar att kvinnliga chefer tjänar i snitt 2000 kr mindre per månad än män. Chefslönerna i offentlig sektor tjänar 2300 kronor mindre än chefer i näringslivet. Den som är chef i någon av de tre storstadsregionerna har större benägenhet att byta jobb.  Bland cheferna som tjänar mest finns produktionsdirektörer och finansdirektörer, medan lagerchefer och kökschefer tjänar minst. Fyrtio procent av cheferna kan själva påverka åtminstone delar av sin lön, de har nämligen rörliga lönedelar.