ledningsjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ledningsjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Löneförhandla

Sätt ditt lönemål!

Det första steget för dig själv när du ska löneförhandla är att fundera ut vilket mål du har med din förhandling. Sätt upp en konkret lön som du tycker är rimlig att uppnå.

Förbered argument!

Fundera ut vad det finns för logiska argument att du ska få en högre lön. Tänk även ett steg extra och förbered dig vad din chef kan komma med för motargument och hur du ska bemöta dessa på ett trovärdigt sätt.

Förbered dig mentalt!

En generell regel vid förhandling är att förbereda sig väl mentalt. Känner man ett mentalt underläge innan en förhandling är chansen att lyckas låga. Är du däremot väl förbered mentalt och går in med självförtroende och stolthet ökar chanserna rejält.

Lönestatistik!

Ett trovärdigt och beprövat sätt att höja sin lön är att hänvisa till färsk lönestatistik från den yrkesgrupp som du tillhör. Genom att uppvisa objektiv statistik har du alltid en trygghet i din förhandling.

Välj rätt tidpunkt!

Slutligen så är det oftast en fördel för dig att välja rätt tidpunkt. Om din chef är på ovanligt gott humör så kan det vara ett bra tillfälle för dig. Är chefen däremot under press och känner sig stressad kan det däremot vara bättre att vänta några dagar.