ledningsjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ledningsjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Fixa din internetprofil

Idag kan i princip alla hitta allt om dig på internet, vilket även gäller din framtida arbetsgivare. Du kanske har skickat in en intressant jobbansökan, kallats på intervju och gjort bra ifrån dig, men faller på att arbetsgivaren hittade de där gamla partybilderna på dig från Rhodos och Mallorca. Du kanske har upplevt detta? Då kan det vara dags att fixa till din internetprofil. Här följer några tips på vad du kan göra för att skapa en presentabel image på internet.

Gör research om dig själv
Börja med att googla ditt namn och se vad du hittar. Om det dyker upp en pinsam bild från förr, ett gammalt argt blogginlägg eller ditt senaste fylle-tweet, kanske det är dags att rensa.

Gör en egen hemsida
Du kan lätt skaffa ett eget domännamn, exempelvis FörEfternamn.se, för en billig peng. Här kan du ha information om dig själv som du vill visa upp och lägga upp ett elektroniskt CV.

Var synlig i sociala medier – på ett bra sätt
Skaffa en blogg och skriv några rader om dig själv varje dag eller vecka. Google märker om bloggen är aktiv och då hamnar den högt upp vid sökningar. Skaffa konton på Facebook, Twitter, Linkedin, Vimeo och Instagram. Sammankoppla alla konton och länka gärna från Facebookprofilen till hemsidan och tvärtom. Detta gör också att du prioriteras högre av olika sökmotorer.

Uppdatera med nya bilder
Ta bort alla taggar från opassande bilder på Facebook, och publicera istället nya bilder som du vill att eventuella arbetsgivare ska se. Det ska vara bilder där du känner att du är presentabel, och som kanske visar dina intressen och vad du är bra på. Lägg även upp bilder på hemsidan och döp dem till ditt namn: FörEfternamn.jpg. Då hamnar de först vid en Google-sökning.

Tänk efter innan
Var noga med att tänka efter en gång extra innan du publicerar något via sociala medier. Försök vara någorlunda neutral och inte för kontroversiell, men våga ändå uttrycka din synpunkt, annars riskerar du att uppfattas som tråkig och inställsam.