ledningsjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ledningsjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Dear Mistake Diary – konsten att lära sig av sina misstag

Inte alla chefer är beredda att erkänna att de har fel. Men Elaine Wherry, grundare av Meebo, var medveten om att hon inte var perfekt, och gick så långt som att skriva ner alla fel hon hade gjort, varje gång, under en period på 6 års tid, skriver Wall Street Journal.

Det hon gjort har kommit att kallas för att göra en ”mistake diary”, och många chefer har börjat gå i hennes fotspår. Syftet med en misstagsdagbok är att skapa en miljö där det är tillåtet för medarbetarna att misslyckas, samtidigt som man inte ska behöva göra samma misstag två gånger. Wherry menar att det varken är ärligt eller innovativt att inte kunna erkänna att man kan ha fel.

När hon avancerade och började anställa fler medarbetare i sitt eget företag, märkte hon att många som kom direkt från högskolan för att jobba hos henne gjorde misstag liknande de hon själv gjorde 6 år tidigare i sin karriär. Hon beslöt sig då att göra ett häfte med tips och berättelser om sina missöden, som hon prydde med illustrationer till. Tänk om alla chefer var lika självkonfrontativa och pedagogiskt lagda!