ledningsjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ledningsjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Yrkesval: Personalansvar är en enorm kick

För några månader sen tillsatte jag en ny gruppchef för en av våra juristgrupper. Chefsrekrytering är ett av mina svåraste beslut som vd och därför känns det extra skönt att se hur bra beslutet faller ut! Anne, som vår nya gruppchef heter, beskriver det  som ett enormt lyft och välbefinnande att få personalansvar och det är en känsla jag själv känner igen från när jag tillträdde. Jag tycker att personalansvar är det tyngsta ansvar man kan ha (utom möjligen föräldraskap) eftersom andra människor är helt beroende av att du gör ett bra jobb. Att få personalansvar är en enorm kick och ger helt nya perspektiv.

Anne beskrev det så här: "Jag har fått ett enormt lyft och en enorm känsla av lycka, välbefinnande, kompetenshöjning sedan jag började som gruppchef för några veckor sedan. Jag ser nu detaljer och utvecklingsmöjligheter i arbetet som jag sett tidigare men ej ägnat större tid åt. Jag trivs med utvecklingen som bedrivs i min grupp och i ledningen. Jag trivs med personalansvar och har en fantastisk grupp där vi alla verkligen lyssnar aktivt, har bra diskussioner och tar till oss av det som diskuteras. Oerhört stimulerande och kreativt, både i gruppen och i ledningen."

Självklart är personalansvaret något man måste växa in i. Själv kom jag från projektledarbakgrund innan jag fick personalansvar och även om jag varit projektledare för fler personer än jag nu är personalansvarig för, så är personalansvaret något helt annat. Lönesamtal, utvecklingssamtal och det formella ansvaret för till exempel uppsägningar (även om man inte använder det) tar lite tid för att förstå sig på.

Anne: "Givetvis har jag mycket att lära och arbetar mycket med mitt förhållningssätt gentemot gruppchefer och ledning i synnerhet. Jag arbetar mycket med mig själv rörande hur jag skall lägga fram saker och ting."