ledningsjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ledningsjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Åldern chefen lever i

I en undersökning har det visat sig att chefer ofta rekryterar - efter ålder. Ett flertal daterade uppfattningar om hur världen ser ut har fått många chefer att favorisera ansökanden mellan 41 och 50 år gamla, skriver DN.

Medarbetare under 30 och äldre än 50 är inte populära bland de rekryterande cheferna. Helst ska personen som rekryteras vara kring 45, välutbildad, med mycket efarenhet efter utbildningen. Ett stort problem för de här cheferna har visat sig vara att de sitter på daterade fördomar, bland annat att det är okej att avstå från sökanden som är i biologisk ålder att ha små barn. Uppfattningen att 50-åringar lär sig långsammare förekommer också.
Ett stort misstag som chefer skulle kunna undvika är att tänka på uttrycket "att vara hungrig", som det visat sig att många tror är relaterat till ålder. Kanske vore det fruktbart att se över något som över begreppet “hungrig” och vilka det skulle kunna innefatta. Det skulle ju lika gärna kunna vara en student som nyligen fått sitt examensbevis, som en sextioåring med ambitionen att ge allt för att kunna njuta av pensionen när han/hon är klar