ledningsjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ledningsjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Bibliotekschef

Ort
Kategorier
Utgår

2023-12-10

Ansök nu

Bibliotekschef

Välkommen till Vårgårda kommun och en arbetsplats där du får utvecklas och göra skillnad varje dag. Med respektfullt bemötande och hög tillgänglighet gör vi allt för att leverera välfärdstjänster som överträffar förväntningarna hos invånarna i vår kommun. Med utgångspunkt från vår vision, vår gemensamma värdegrund och tydliga politiska mål bygger vi för stark tillväxt och starkt arbetsgivarvarumärke i kommunen.

Inom kultur och fritids verksamhetsområde ingår biblioteket, simhallen, staben och förebyggande ungdom (Bubblan). I verksamhetsområdet arbetar sammanlagt 25 personer.

Vi tycker att biblioteket har en självklar plats i samhället, inte bara som fysisk plats utan givetvis även som institution och bärare av demokratiska värden. Ett av Vårgårda kommuns viktigaste mål är att de barn som växer upp här ska vara trygga, ha goda relationer och uppleva nyfikenhet och intresse för studierna. Om du delar vår syn på hur biblioteket kan bidra till Vårgårdas positiva samhällsutveckling så vill väldigt gärna att du fortsätter läsa!

Arbetsuppgifter:

I rollen som Bibliotekschef är ditt huvuduppdrag att driva bibliotekets utveckling som en samhällsbärande aktör.

I din roll som Bibliotekschef har du personalansvar för 6-7 medarbetare samt enhetens strategiska planering, arbetsmiljö, ekonomi och kvalitetsuppföljning. Du bidrar aktivt till samverkan mellan biblioteket och förebyggande ungdom (Bubblan). Du deltar i flera olika nätverk, både interna och externa, inom ditt uppdrag och bör ha god förståelse för hur vi också blir synliga och skapar god tillgänglighet för kommunens invånare. Du kommer ingå i styrgruppen för Knallebiblioteken, som är ett samarbete mellan samtliga sjuhäradskommuner.

Förutom arbete med strategisk planering är du del av det operativa arbetet i biblioteket och möter besökare.

Att se möjligheter och samverka med kommunens övriga verksamheter är en viktig del i uppdraget. Tillsammans med dina medarbetare på biblioteket skapar ni goda former för kontakt med litteraturen som främjar lärande och bidrar till ökad kunskap för vårgårdabor i alla åldrar samt verkar för god tillgänglighet till kulturen för alla. Målet är att verka för god kvalitet utifrån de förutsättningar vi har.

I din roll som bibliotekschef kommer du att ingå i Kultur- och fritids ledningsgrupp tillsammans med enhetschef för bad, förebyggande ungdom samt verksamhetschefen, även stöd från controller och HR.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är innovativ, lösningsfokuserad och som med energi vill utveckla vårt fina bibliotek inför framtidens utmaningar. Du ska vara modig och våga utmana gamla normer och arbetssätt. Du ska ha ett stort fokus på service och bidra till att alla besökare blir sedda och får en bra upplevelse när de besöker oss.

Uppdraget innebär flera arenor där du ska både driva och samverka kring olika projekt och du ingår i flera nätverk i uppdraget som bibliotekschef. Det innebär att du har förmåga att skapa goda relationer med medarbetare, besökare och andra samarbetspartners. Vi lägger stor vikt vid ett närvarande och kommunikativt ledarskap.

Vi söker dig som har:
• Examen inom biblioteks- och informationsvetenskap eller annan utbildning som arbetsgivare bedömer likvärdig
• Flerårig arbetslivserfarenhet som bibliotekarie
• Ledarutbildning eller dokumenterad erfarenhet av ledande uppdrag

Som chef är du tydlig i din kommunikation med fokus på uppdrag och uppsatta mål. Du har en gedigen kunskap om bibliotekets verksamheter och stort engagemang för verksamhetsutveckling inom biblioteks- och kulturområdet.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
Intervjuer kan komma att ske löpande.

Erfarenhet:

Ingen erfarenhet krävs

Övrigt:

I Vårgårda kommun gäller heltid som norm med möjlighet till deltid. Då heltidsuppdrag saknas innebär det att tjänster kan kombineras med andra arbetsuppgifter, eller vid annan arbetsplats.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Vårgårda kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som säljare:
Vårgårda kommun har gjort sitt medieval för rekrytering och undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: Enligt överenskommelse
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2023-12-10

Arbetsgivarens referensnummer: C164781

Upplysningar lämnas av:

Alfred Dubow
Bitr. kommundirektör
E-post: alfred.dubow@vargarda.se

Facklig(a) företrädare
Facklig företrädare nås via kommunens växel
Telefon: 0322-600 600

Dela detta jobb

Bibliotekschef

Vårgårda kommun